Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
I Mistrzostwa Polski w Carvingu - Sielawa Blues 2007

Zobaczcie państwo:
Sielawa Blues 2007
VI Turniej Restauracji Warmii i Mazur
IX Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb
I Mistrzostwa Polski w Carvingu
Konkurs Gotowania Zupy Rybnej
Sielawa Blues 2006
Sielawa Blues 2005
Sielawa Blues 2004
Sielawa Blues 2003
Sielawa Blues 2002

2 czerwca 2007 roku w Starych Jabłonkach podczas Sielawy Blues odbyły się I Mistrzostwa Polski w Carvingu.

Supattra Seeda – zawodniczka z Tajlandii, zdominowała konkurencję. Zdobyła tytuł Mistrza Polski, I miejsce w kategorii Kompozycja i Nagrodę Specjalną dla Kobiety. W nagrodę otrzymała: Puchar Prezesa Gronexu (wręczany osobiście przez Adama Trzewika), podwójne zaproszenie na szkolenie w Akademii Carvingu w Niemczech o wartości 10.000 zł od prezesa Gronexu, walizkę noży od firmy Börner oraz pamiątkowe dyplomy, puchary i upominki od sponsorów.

W takim konkursie brałam udział po raz pierwszy, ale bardzo mi się podobał. Do udziału zgłosili mnie kucharze, z którymi współpracuję na co dzień. Kiedy zobaczyłam prace swoich konkurentów, myślałam, że nie mam szans na wygraną – były naprawdę dobre  - mówiła szczęśliwa zwyciężczyni.

Adam Trzewik wręczał puchary i nagrody laureatom mistrzostw

I miejsce w drugiej z kategorii, za wycięcie najlepszych: arbuza i dwóch melonów zajął Mirosław Bobrowski. Zwycięzca został nagrodzony pamiątkowym dyplomem i pucharem, który także wręczał Adam Trzewik, prezes Gronexu, książką i płytą instruktażową o carvingu od firmy Gronex, walizką noży Börner.

Zmagania zawodników i efekt finalny prac oceniało jury w składzie: Bożena Sikoń – przewodnicząca, Wiesław Bober, Tomasz Deker, Karl Fiederle, Grzegorz Kazubski.

Uczestnicy I Mistrzostw w Carvingu wraz z Dariuszem Frelakiem

W konkursie wzięli udział:

  • Mirosław Bobrowski
  • Marek Rybacki
  • Supattra Seeda
  • Alan Seenyen
  • Tomasz Szpalek
  • Dariusz Ślusarczyk
  • Jacek Świerk
  • Krzysztof Wierzba
  • Maciej Woś

Uczestnicy mistrzostw rzeźbili w owocach i warzywach zapewnionych przez firmę Gronex. Do wycinania używali noży  Börner dostarczonych przez firmę Elwa. Eksponaty, które przygotowała podczas konkursu Supattra Seeda można było nabyć na aukcji, z której dochód przeznaczony został dla dzieci z domu dziecka. Właścicielem rzeźby został Wiesław Bober.

Kompozycja mistrzyni Supattry Seeda

Sponsorzy i patroni Sielawy Blues 2007:
Patron honorowy: Marszałek Województwa Warmińsko- Mazurskiego
Organizatorzy:
Hotel Anders, Klub Szefów Kuchni, Wędkarski Świat, OSSKiC, Festiwal Smaku
Patroni medialni:
Instytut Rynku Hotelarskiego, TVP 3, Gazeta Olsztyńska, Gastrona.pl, Papaja.pl, Restaurator, Menu Smakosza, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Moje Gotowanie, Radio Olsztyn
Sponsor strategiczny:
Johnson Diversey
Sponsorzy główni:
Wyborowa, Nestle Foodservices, Oerlemans, Sanechem, Miłka, Gronex, Limito, Smoker, Tchibo Coffee Service, Agrimpex, Winterhalter, Pritchitts
Sponsorzy:
Unilever Foodsolution, Stalgast, Suempol, Gastromedia, Darbowen, Proglass, Develey, Coca – Cola, Tymbark, Intereuropol, Indykpol, Tan – Viet, Borner, Unifine, Robot – Coupe, Tom – Gast, ABER, Yoona, Hiestand, Wilbo, Bolero, Fiskars, Żywiec, Dar Natury, Nestle Ice Cream, GMS, Best – Pest, Hyperica Natura, Centrum Win

Magdalena Gorczyca - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Mirek mistrzem "
(06.06.2007 - 11:01)  (oki)
"The best"
(06.06.2007 - 13:23)  (Młody)
"carving"
(08.06.2007 - 14:00)  (alan)
"JURY"
(08.06.2007 - 16:46)  (JUROR OD WSZYSTKIEGO :-))
"gdybania "
(08.06.2007 - 19:02)  (alan)
"pytanie"
(08.06.2007 - 19:57)  (oko_gastronoma)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000